ANNE VAN EUPEN

de therapeut

Ik ben Anne-Karien van Eupen. Afgestudeerd als logopedist in 1990 en als stottertherapeut in 1992. Sindsdien heb ik als docent en logopedist gewerkt in hbo-onderwijs en praktijksettingen en sinds 1997 heb ik logopedie praktijk Elst opgezet. In 2010 ben ik de uitdaging aangegaan van een gespecialiseerde stottertherapiepraktijk in Nijmegen waar ik nu drie dagen in de week aanwezig ben.

Ik werk met veel plezier in het vak van logopedie. Ik vind het belangrijk dat iedereen de kans krijgt volledig mee te doen in de dagelijkse communicatie, contact kan maken met anderen en kan vertellen wat belangrijk is. Stotteren raakt hiervan de kern.  Ik zie dagelijks mensen vanaf 2 jaar tot volwassenen, individueel of in een groep. Hoe mooi is het als je die ervaring kan en mag inzetten in je werk.

Praten doe je niet alleen. Daarom werk ik graag samen, met de ouders, de omgeving van de cliënt of andere hulpverleners, door intervisie met collega logopedisten en stottertherapeuten, om de zorg zo goed mogelijk te laten aansluiten op wat er nodig is.

lid NVLF (Nederlandse Vereniging Logopedie en Foniatrie), lid NVST (Nederlandse Vereniging Stottertherapie).
Opleiding(en): Logopedie, Voortgezette HBO Opleiding stottertherapie .

Nascholingen In onder andere: Lidcombe therapy, Personal Construct Therapy, Mindfulness based stress reduction, ACT, Systemisch Dialogisch werken, Motivational Interviewing.

Kwaliteitsregisters volgens de criteria van de NVLF (verbijzondering stottertherapie individueel en groepen) Paramedici (KP register) en European Fluency Specialists (EFS-NVST).

Anne van Eupen is kwaliteitsgeregistreerd.