Stottertherapie (jong)volwassenen

“Anne heeft mij het afgelopen jaar bijgestaan met het beter leren controleren van mijn spraak.
Met een helder doel voor ogen en de juiste motivatie kom je uiteindelijk waar je wilt staan.”

Stottertherapie voortgezet onderwijs en (jong)volwassenen:

Je krijgt inzicht in hoe spreken en stotteren werkt. Het is belangrijk om te weten wat je wil bereiken met de spraakverandering die je voor ogen hebt. Eerst onderzoeken we hoe je wordt belemmerd door het stotterend spreken. Welke vaardigheden heb je nodig om meer vertrouwen te krijgen in jezelf als spreker, wat zijn jouw doelen om dit te bereiken. We veranderen het gedrag dat je in de weg staat om vrij en gemakkelijk te spreken.

Kwaliteiten en vaardigheden kunnen verder worden geoefend in groepsverband.

De Damstégroep (NVST) heeft verschillende groepstrainingen die landelijk worden aangeboden. Hierbij kun je de spreekvaardigheden en het vrij voelen met het spreken dat je in je therapie hebt geleerd, trainen in groepsverband.

Klik hier voor het trainingsaanbod voor middelbare scholieren.

Klik hier voor het aanbod voor (jong) volwassenen.

Lifetime nazorg na je individuele stottertherapie

Door de complexiteit van het stotterprobleem in de communicatie kan er na therapie een terugval zijn. Het spreekt dan ook vanzelf dat er een leven lang, wanneer nodig, ondersteuning mag worden gevraagd.

Het voordeel is dat je door contact te maken met andere mensen die ook stotteren je vertrouwen in jouw eigen spreekvaardigheid en die van een ander versterkt.

klik hier